Autotheoriecursus

Autotheorie binnen 1 dag!

Dankzij Theoriestuderen.nl

  • Binnen 1 dag slagen voor je theorie
  • Geen boeken, enkel cursus volgen voldoende
  • Turkse en Arabische cursussen beschikbaar
  • Unieke lesmethode

Hoe ziet de theoriecursus eruit?

Auto theorie cursus, alles wat je moet weten lees je hier!

Wie kent het niet, auto rijden maar niet als bijrijder. Als bestuurder wilt iedereen wel rijden. lekker vrij zijn overal heen kunnen waar je wilt of gewoon laten zien hoe goed je kunt rijden, vandaar dat vooral veel jonge mensen er graag zo vroeg mogelijk aan willen beginnen. Het asfalt roept ze als het ware, maar het is de vrijheid die het ze geeft dat hen aantrekt. Maar zelfstandig de weg op mag je niet zomaar. Integendeel, er gaat een heel leerproces aan vooraf voordat je alleen de weg op mag en dat is maar goed ook. Zonder een fatsoenlijke scholing, in de vorm van een praktijk examen en een theoriecursus, zou het maar een rommeltje zijn op de weg.

Dat klinkt als heel veel werk, maar met de juiste assistentie valt dat reuze mee. Niemand vind het leuk om verplicht te moeten leren, het is niet anders als je je rijbewijs wilt.

Maar wat gaat er dan zoal vooraf aan het krijgen van je rijbewijs? Uiteraard het gebruikelijke praktijkexamen, hier moet je kunnen aantonen dat je kunt rijden aan een examinator. Maar waar veel mensen nog wel eens aan voorbij gaat is de auto theorie examen, waar de kennis getoetst wordt in de vorm van een schriftelijke test. Hier gaat natuurlijk enig studiewerk aan vooraf, wat men in de eigen tijd gedaan moet hebben. Deze theoriecursus kan echter nogal wat problemen opleveren voor sommige mensen, zeker zij die het lastig vinden om zelf goed te kunnen leren of zij die gewoon niet goed ouderwets uit een boek kunnen of willen leren, hiervoor bestaan cursussen waarbij al het belangrijkste informatie gedeeld wordt, letterlijk ingestampt zodat je het uit automatisme goed doet tijdens de werkelijke cbr examen

Zo ziet de theoriecursus eruit

Om te beginnen moet je via het aanmeldformulier aanmelden. Je kiest je gewenste datum uit en wij nemen contact met je op om alles te bevestigen. Op onze site staan wat oefeningen zodat je je nog beter kunt voorbereiden.
Enkele dagen voor de cursus ontvang je nog een email van ons over de cursus, wanneer de cursus is, hoe laat de cursus begint etc.

Je hoeft voor de rest helemaal niets meer te regelen. Wij zorgen ervoor dat het theorie examen bij het CBR ook gereserveerd wordt indien je hiervoor hebt gekozen.

Op de cursusdag wordt je verwelkomt bij de cursuslocatie, hier kun je ngo een lekker bakje koffie of wat anders te drinken nemen, je kunt even enkele minuten kennis maken met de cursist en de medeleerlingen van de dag.
Vervolgens wordt je in de leslokaal verwelkomt.

Je ziet op dit moment voor je een raar apparaat, een pen van eigen merk en een leeg a4 papier voor aantekeningen.
Je bent nergens voor verplicht, maar aantekeningen maken kan zeker helpen om regels te onthouden, vooral als je telkens dezelfde vragen fout beantwoord.

Daarna gaat het vrij snel, er is een korte kennismakingsrondje en de cursist legt snel uit hoe het zal verlopen die dag. Zo worden de algemene regels verteld en wordt aangegeven wanneer de pauze’s zijn. Meestal wordt er een pauze gegeven wanneer de algemene concentratie begint te zakken.

Na de voorgesprek beginnen jullie klassikaal aan een oefenexamen zodat je meteen weet wat je te wachten staat, want tijdens het cbr examen gaat het immers ook heel snel.

Je krijgt de vragen op het scherm en moet antwoord geven via het toestel op de  tafel. Die ziet er als volgt uit:
Het lijkt misschien wel even ingewikkelt maar dat valt reuze mee, je went binnen enkele minuten aan het apparaat.

 

Wanneer de ronde afgerond is krijgt de cursist direct de resultaten op zijn scherm te zien, hierna worden de vragen besproken. Iedere vraag krijgt ruim voldoende de tijd om besproken te worden, jij als leerling mag ook uiteraard ten alle tijden de les onderbreken voor je vragen of opmerkingen.

Vervolgens wordt er ook nog ruim voldoende uitleg gegeven over gevaarherkenning, voor de meesten is dit eerst wennen, het is daarom goed om het eerder gedaan te hebben bij de cursus.

Wij blijven oefenen totdat je bijna met je ogen gesloten nog foutloos de oefenexamens afrond, zo ben je ideaal voorbereid voor je examen en kun je het in de meeste gevallen zo herhalen bij het cbr.

Het examen bij de cbr

Tijdens de auto theorie cursus word jij optimaal voorbereid op het examen. Dit examen duurt ongeveer 20 tot 30 minuten en bestaat uit drie onderdelen:

  • 25 vragen over gevaarherkenning
  • 10 vragen over verkeersinzicht en risico’s
  • 30 vragen over wetten en verkeersregels

Wij behandelen al deze 3 categoriëen 1 voor 1. Je slaagt voor het theorie examen als je minimaal 13 vragen over gevarenherkenning goed hebt daarnaast moet je nog minimaal 35 vragen over wetten en verkeersregels/inzicht en risico’s goed hebben. Het lijkt heel wat, maar met onze cursus haal je het met je ogen dicht!